Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@04:59:46 GMT

خسارات بلایای طبیعی در لرستان از سیل تا زلزله

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۹۳۸۰۶

خسارات بلایای طبیعی در لرستان از سیل تا زلزله

مهدی پازوکی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به موضوع شناسایی نقاط حادثه در لرستان و همچنین برنامه ریزی برای مقابله با بحران‌های احتمالی، اظهار داشت: بر اساس قانون دستگاه‌ها مکلف به شناسایی این نقاط حادثه خیز شده‌اند و بر اساس سرفصل‌های اعتباری که پیش بینی شده اقدامات پیشگیرانه و مقابله را انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقوع ۳ حادثه و ۱۴ هزار میلیارد خسارت روی دست لرستان

وی در ادامه سخنان خود به وقوع سیلاب فروردین و اسفندماه سال ۹۸ در استان اشاره کرد و گفت: بیشترین میزان خسارت سیلاب به استان مربوط به فروردین ماه و سپس اسفندماه بود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان با بیان اینکه همچنین در اردیبهشت ماه ۹۹، وقوع یک زلزله به بزرگی ۵.۴ ریشتر را در استان داشتیم، تصریح کرد: در فروردین ماه سال ۹۸، بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد تومان برآورد اولیه میزان خسارت‌های سیلاب به بخش‌های مختلف استان بود.

پازوکی، ادامه داد: همچنین در سیلاب اسفندماه و زلزله اردیبهشت ماه نیز بالغ بر چهار هزار میلیارد تومان خسارت به لرستان وارد شد.

وی با تاکید بر اینکه مجموع خسارت‌های وارد شده به استان در سه اتفاق یاد شده، بالغ بر ۱۴ هزار میلیارد تومان بوده است، ادامه داد: دولت با توجه به محدودیت‌هایی که در بحث اعتبارات داشت، بالغ بر چهار هزار و ۵۰۰ میلیون تومان از خسارت‌ها جبران شد.

بازسازی ۱۳ هزار واحد مسکونی بعد از سیلاب

مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان با تاکید بر اینکه اولویت ما پرداخت خسارت‌ها به مردم در بخش مسکن و کشاورزی بود، افزود: مازاد بر این را در بخش زیرساخت‌ها استان هزینه کرده‌ایم.

پازوکی با اشاره به اینکه بالغ بر هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان را برای بازسازی خسارت به زیرساخت‌ها اختصاص دادیم، عنوان کرد: مابقی اعتبارت برای جبران خسارت‌های مردم پرداخت شده است.

وی، بیان داشت: بالغ بر ۳۶ هزار واحد خسارت دیدند، البته خسارت واقعی مربوط به حدود ۱۲ تا ۱۳ هزار واحد مسکونی بود که از این تعداد چهار هزار واحد تخریبی و ما بقی تعمیری بودند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان با بیان اینکه ما سقف ۳۶ هزار واحد مسکونی را مبنا قرار دادیم، ادامه داد: بالغ بر ۲۱ هزار واحد مسکونی در استان تعمیر شد.

پازوکی با تاکید بر اینکه بالغ بر ۱۳ هزار واحد مسکونی نیز بازسازی شدند، تصریح کرد: بالغ بر هزار و ۵۰۰ واحد تجاری جبران خسارت شدند.

مدعی پرداخت خسارت به همه افراد مشمول هستیم

وی با اشاره به پرداخت ۱۲۰ میلیارد تومان کمک بلاعوض برای جبران خسارت‌های بخش کشاورزی، عنوان کرد: همچنین به همین میزان تسهیلات پرداخت شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان، گفت: ما الان مدعی هستیم که کسی نیست که، مشمول دریافت خسارت‌ها شده باشد، در سامانه ثبت خسارت ثبت شده باشد، ارزیابی شده باشد و خسارت را دریافت نکرده باشد.

پازوکی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه بیش از هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در جریان سیلاب به راههای استان خسارت وارد شد، افزود: ۹۰۸ کیلومتر از راههای بین شهری و روستایی، ۸۷۰ روستا در زمان سیلاب قطع ارتباط شدند.

وی، ادامه داد: همچنین در جریان سیلاب هزار و ۱۴ دستگاه ابنیه فنی استان تخریب شد، ۴۲۳ مدرسه آسیب دیدند که از این تعداد ۱۱۳ مورد باید از ابتدا احداث می‌شدند، در جریان وقوع سیلاب آب شرب ۱۱ شهر و ۷۹۶ روستای استان قطع شد، بالغ بر ۳۰ هزار کشاورز آسیب دیدند، ۱۴۸ پروژه شهری و ۳۷۳ ابنیه در روستاها شدند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان، گفت: با مجموع هزار و ۲۵۰ میلیارد تومانی که اختصاص پیدا کرد، توانستیم پروژه‌ها را به یک حد قابل قبولی برسانیم.

کد خبر 5130459

منبع: مهر

کلیدواژه: مهدی پازوکی سیلاب ویروس کرونا بارش برف خطبه های نماز جمعه آمار کرونا دهه فجر گرگان بوشهر شیراز کرمانشاه شیوع کرونا شهرستان کرج قوه قضاییه شهرکرد عکس استانها مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان هزار واحد مسکونی میلیارد تومان هزار میلیارد خسارت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۳۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار هواشناسی برای ۱۸ استان/ تشدید بارش و احتمال وقوع سیلاب

به گزارش خبرآنلاین، سازمان هواشناسی نسبت به تشدید بارش در ۱۸ استان و احتمال وقوع سیلاب همچنین افزایش ارتفاع موج در خلیج فارس و دریای خزر هشدار داد.

ایسنا در خبری نوشت: سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی‌رنگ با اشاره به تشدید فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های محلی آورده است: وقوع رگبار باران، رعدو برق، تگرگ، صاعقه، وزش باد نسبتا شدید تا شدید و در نواحی مستعد گردوخاک دوشنبه (۱۷اردیبهشت) در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، اردبیل، گیلان، زنجان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه غربی چهارمحال و بختیاری، ایلام، شمال و شرق خوزستان، جنوب مرکزی، جنوب همدان و ارتفاعات و دامنه استانهای مازندران، تهران و البرز و سه‌شنبه (۱۸ اردیبهشت) در شمال آذربایجان شرقی، شمال و غرب آذربایجان غربی، دامنه ارتفاعات استان‌های تهران، البرز، مازندران و گیلان، لرستان، نوار غربی چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، غرب کردستان، غرب کرمانشاه، نیمه شمالی ایلام و شمال شرق خوزستان و اردبیل پیش‌بینی می‌شود.

در این شرایط جوی اختلال در سفرها، کاهش دید، لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی دور از انتظار نیست بنابراین سازمان هواشناسی نسبت به پرهیز از سفرهای غیر ضروری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی توصیه می‌کند.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی‌رنگ دیگری آورده است: افزایش بیشینه سرعت وزش باد لحظه‌ای بیش از ۳۰ نات (باد جنوب شرقی) و افزایش بیشینه ارتفاع امواج بین ۱.۵ تا ۲ متر در مناطق ساحلی و فراساحلی با تاکید بر وقوع رگبار باران و رعد و برق دوشنبه و سه‌شنبه (۱۷ و ۱۸ اردیبهشت) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر پیش‌بینی می‌شود.

در این شرایط جوی خطر غرق‌شدن شناگران، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی، اختلال در ترددها و فعالیت دریایی به‌ویژه تردد شناورهای سبک، قایق‌های صیادی و نیمه‌ سنگین و سنگین، اختلال در فعالیت سکوهای نفتی دور از انتظار نیست.

به توصیه سازمان هواشناسی منع شنا، منع فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناورهای سبک و نیمه‌سنگین و سنگین، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحل همچنین سکوهای نفتی و آماده باش برای مواجهه با خسارت احتمالی در دستور کار قرار گیرد.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار زرد رنگ آورده است: وقوع رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد نسبتا شدید ، گردوخاک و احتمال تگرگ در نقاط مستعد یک‌شنبه در ایلام، لرستان، همدان، جنوب مرکزی و نوار غربی استان‌های آذربایجان غربی و کردستان، دوشنبه در همدان، مرکزی، قزوین، البرز، مازندران، تهران، قم، نیمه غربی اصفهان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، نیمه شمالی فارس، شمال بوشهر و سه‌شنبه در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، ایلام، نیمه غربی فارس، قزوین، چهارمحال و بختیاری، همدان، مرکزی، البرز، تهران، ارتفاعات سمنان، گیلان، مازندران، گلستان، نیمه غربی اصفهان، خراسان شمالی، خراسان رضوی و شمال خراسان جنوبی رخ می‌دهد.

این وضعیت آب و هوایی چهارشنبه (۱۹ اردیبهشت) برای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، گیلان، مازندران، گلستان، دامنه و ارتفاعات استانهای قزوین، البرز، تهران، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، شمال خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، نیمه غربی فارس و شمال کرمان، پنج‌شنبه (۲۰ اردیبهشت) برای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، نیمه شمالی خراسان جنوبی، دامنه و ارتفاعات استان‌های تهران و البرز و جمعه (۲۱ اردیبهشت) برای اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، خراسان رضوی، دامنه و ارتفاعات استانهای خراسان شمالی، مازندران، تهران و البرز پیش‌بینی می‌شود.

در این شرایط آب و هوایی احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، احتمال تگرگ، وزش باد نسبتا شدید، لغزندگی و کاهش دید بویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب پذیر و محصولات باغی و زراعی وجود دارد و سازمان هواشناسی نسبت به احتیاط در سفرهای بین شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی توصیه می‌کند.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ دیگری آورده است: افزایش بیشینه سرعت وزش باد در محدوده ۲۴ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا در مناطق ساحلی و دور از ساحل تا ۱.۵ متر دوشنبه تا چهارشنبه (۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های گیلان، مازندران و گلستان دور از انتظار نیست بنابراین خطر غرق شدن شناگران و آسیب به قایق‌های سبک و تفریحی، آسیب به قفس‌ها و تورهای صیادی، احتمال آسیب به شناورهای سبک، احتمال اختلال در فعالیت های بندری و اختلال در ورود و خروج شناورها به حوضچه بنادر وجود دارد.

سازمان هواشناسی نسبت به منع شنا و فعالیت‌های تفریحی، اعمال محدودیت در تردد قایق‌ها و شناورهای سبک تفریحی و صیادی، احتیاط در فعالیت‌های دریایی در مناطق فراساحل، در نظر گرفتن تمهیدات لازم جهت پیشگیری از هر گونه خسارت در حوزه‌های مختلف توصیه می‌کند.

در هشدار نارنجی ‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود. هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903062

دیگر خبرها

  • خسارات سیلاب های فصلی جنوب کرمان باطرح های آبخیزداری کاهش یافت
  • ۳۰ میلیون مترمکعب روان آب در سازه‌های آبخیزداری بوشهر استحصال شد
  • حقابۀ لرستان فدای بازی سیاسی شد/ کشاورزان مهاجرت کرده‌اند
  • خسارت ۳۹۰ میلیاردی سیل به باغات خراسان شمالی
  • خسارت ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریالی به زیربخش‌های کشاورزی
  • خسارت سیل به تاسیسات آبفای تفت یزد
  • سیل در افغانستان قربانی گرفت
  • هشدار هواشناسی برای ۱۸ استان/ تشدید بارش و احتمال وقوع سیلاب
  • بارندگی شدید خسارت جدی به کشاورزی خوزستان وارد کرده است
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های خوزستان از دست رفت